Maalämpökaivo

Mitä on maalämpö?

Maalämpökaivo on osa maalämpöjärjestelmää, joka hyödyntää maaperän lämpöenergiaa lämmityksen ja jäähdytyksen tarpeisiin. Maalämpökaivosta kerätään kallioperään varastoitunutta lämpöä keruuputkistossa virtaavan lämmönsiirtonesteen avulla. Lämpö siirretään maalämpöpumpun avulla rakennuksen lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Maalämpö sopii sekä omakotitaloihin että suurempiin kohteisiin, kuten liikekiinteistöihin.

Maalämpö on ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska se hyödyntää maaperän uusiutuvaa lämpöenergiaa.

Katso maalämpöön siirtyjän muistilista omakotiasujalle!

Maalämpökaivon mitoitus

Maalämpökaivon mitoitukseen vaikuttavat valittu maalämpöpumppu, rakennuksen koko, tyyppi ja sijainti sekä lämmönjakotapa. Ammattitaitoisesti tehty mitoitus on edellytys toimivalle ja kustannustehokkaalle maalämpöratkaisulle. Oikean syvyinen maalämpökaivo viilenee hallitusti lämmityskaudella ja latautuu jälleen normaaliin lämpötilaan kesäkaudella. Maalämpö ja maalämpökaivo on turvallinen ja pitkäikäinen investointi, joka tuottaa säästöä heti hankintahetkestä alkaen.

GreenHeat on toteuttanut maalämpöä asiakkailleen yli 20 vuoden ajan.

Maalämpökaivon poraus

Maalämpökaivon poraus kestää tavallisesti yhden päivän. Maalämpöporaus tehdään tela-alustaisella poralaitteella, joka kuljetetaan paikalle kuorma-autolla. Porauksessa syntyvä kivituhka ohjataan säiliöön ja kuljetetaan pois, mikäli niin on sovittu. Kun maalämpökaivon poraus on tavoitesyvyydessä, asennetaan kaivoon lämmönsiirtonesteellä täytetty keruuputkisto ja tehdään muut asennukset sovitussa laajuudessa.

Ilmainen asiantuntijakäynti

Täytä sivun alaosassa oleva lomake niin saat vastaukset kysymyksiisi. Palvelemme mielellämme sinua kaikissa maalämpökaivoasioissa Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Some